Diogènes, el primer troll documentat.

 


I és que a vegades ens pensem el melic de la història pensant que som pioners en moltes coses, quan en realitat simplement ens adaptem al nostre context històric coses que ja han passat.

L'historiador romà Plutarc ens explica en un capítol del llibre "Vides paral·leles" l'encontre entre dues personalitats gregues: Alexandre Magne i Diògenes.


Va passar a la ciutat de Corint, on es va anomenar a Alexandre cap de l'exèrcit hel·lènic durant la seva campanya de conquesta cap a l'est. Encuriosit per la presència del filòsof a la ciutat va demanar ser portat davant seu.

En arribar allà on es trobava Diògenes, Alexandre li va mostrar la seva admiració i tot seguit va dir:

"Tens la sort que l'home més poderós del món et pot concedir allò que vulguis, ja sigui or, terres o prestigi Alexandre ho farà realitat."

Diògenes que era el màxim representant de l'escola cínica, considerava perjudicial qualsevol mena de civilització, autoritat i ordre establert (just el que representava Alexandre) digué:

"Et demanaré una cosa ben simple: aparta't una mica cap al costat, que inclús si l'home més poderós, ric i prestigiós se'm posa a davant em tapa el sol".

Segurament aquesta frase dita a qualsevol altre rei li hagués costat la vida, però Alexandre s'ho va agafar rient i acceptant la cura d'humilitat del filòsof.

Comentaris

Entrades populars