Opinió sobre els fets del 27-M

Abans que res vull deixar clar el meu suport al moviment 15-M, ja que ha estat una mobilització història i una inspiració per molta gent.

Ara bé, crec que després de les eleccions de la setmana passada s'hauria de fer una reflexió i algun canvi en la mentalitat d'aquest moviment. En un principi aquest moviment tenia com a pilar fonamental el càstig a la classe política per la seva ineficàcia i corrupció, sobretot tinguent en compte la proximitat d'unes eleccions a nivell nacional. El resultat de les eleccions va ser bastant decebedor, si bé el PSOE va baixar dràsticament, el PP va augmentar moltíssim, per tant l'efecte del moviment no es va veure totalment reflexat en els resultats, com a molt es pot apropiar d'una part del vot en blanc.

I és després de les eleccions que crec que s'hauria d'haver fet un canvi, a la classe política ja no li afecten aquests actes, ja no tenen la pressió dels vots, crec que era moment de deixar les protestes i acampades en llocs tant mítics com a la Puerta del Sol o a la Plaça Catalunya, i començar a actuar en llocs on la classe política si que es pot veure afectada realment, com ara el Parlament a Catalunya, o el Congrés a Madrid.

D'altra banda m'agradaria fer un incís en el tema de l'actuació policial, si bé fins ara s'han mantingut al marge, avui han entrat a l'acció desallotjant de forma temporal la plaça Catalunya amb l'excusa oficial de netejar-la. No estic d'acord en la brutalitat policial i molt menys amb la violència gratuïta, però també ens hem de fer càrrec que els espais públics són de tothom (estiguin a favor del moviment o no) i que les autoritats han de mirar d'acontentar a tothom, i si dintre d'això hi entra mantenir l'ordre i l'higiene necessària s'ha d'acceptar.
Seria un cas diferent si els Mossos haguessin carregat sense previ avís i després no deixessin tornar a acampar, i per sort no es tracta d'això, aquesta nit tot tornarà a la seva "normalitat".

El que no hem d'oblidar de cap de les maneres és l'esperit d'aquestes mobilitzacions, mantenir-nos units i seguir lluitant, la divisió interna, i per tant, la fi d'aquest moviment és el que volen els que han provocat tot aquest malestar.

Comentaris

Entrades populars