Necessitat de l'opi


Físicament l’ésser humà com a animal que és (a vegades sembla que no ho recordem) necessita simplement 3 coses per sobreviure: nutrició, relació i reproducció. Amb aquestes 3 accions n’hi hauria d’haver prou, però m’agradaria afegir-hi una que crec que també forma part de la nostre naturalesa humana: la necessitat de creure.

Molta gent en pot dir tenir ‘Fe’, però jo a aquesta paraula li atribueixo unes connotacions dogmàtiques que la única cosa que aconsegueix és posar-nos una vena als ulls i no permet veure les coses tal i com són, cosa que ens torna molt vulnerables a possibles manipulació.

Les persones necessitem una inspiració, una sensació que el que fem en aquesta vida té un sentit, que la nostre existència ha tingut sentit i perquè tingui una repercussió en temps futurs. La ment humana sempre és receptora de motivació externa, per aquest motiu ja els primers homínids tenien unes creences pròpies. De la mateixa manera que cada gran civilització de la història ha tingut els seus dogmes i les seves divinitats pròpies.

L’altra dia parlant amb una amiga, va sortir el tema de la religió degut a la visita del Papa Benet XVI, i és per això que vull aprofundir una mica en la religió catòlica que (ens agradi o no) és un dels pilars de la cultura europea.

M’agradaria començar, com no, pel principi:

L’any 325 dC es va convocar per ordre de l’emperador Constantí I celebrar el Concili de Nicea,a l’Àsia Menor (actual Turquia), a on es van reunir els màxims representants del Cristianisme per estipular les normes bàsiques i les bases del que seria una de les religions més importants del món. Allà es van seleccionar els llibres que més interessaven per donar una imatge de Jesús diferent. Fins aquell moment Jesús era una persona normal, el concepte de fill de Déu apareix a partir d’aquest Concili.

Es va voler acabar amb el Jesús humà i es va voler difondre Jesucrist, el fill de Déu que ens venia a salvar. Molts evangelis van quedar descartats i d’altres es van manipular perquè podien donar a entendre que Jesús feia vida de casat, sincerament, crec que el paper de Maria Magdalena no era el que ens dóna el Nou Testament. I d’aquí es deriva un comportament de l’església que és mereix totes les meves crítiques, el paper de la dona. No és concebible que a questes altures les dones encara no puguin donar missa, ser bisbes i tenir els mateixos drets que els homes, al cap i a la fi, tant homes com dones son creació divina.

 I és per coses com aquesta que penso que l’església s’equivoca greument, actualment no té necessitat de vendre la imatge de ser els representants a la Terra d’un ésser superior, amb l’avenç de la ciència i de la raó el paper de l’església ja no és imprescindible, pel que hauria d’acceptar aquest rol de refugi històric i moral, però no d’obligar a la gent a congregar amb ella i creure’s en el dret de regir la vida de les persones.




D’altra banda, i que ningú s’alarmi (sobretot els que em coneixen) em declaro Cristià. El missatge de Jesús és molt lloable, dient que tots som iguals, no hi ha d’haver diferencies entre nosaltres, ens hem de tractar com germans etc En aquella època aquest missatge era propi d’un visionari, ja que l’esclavitud era acceptada i hi havia unes diferències insultants entre classes socials.

Sincerament, crec que Jesús va existir a la realitat, un jueu que veient com la seva terra estava ocupada per l’Imperi Romà amb el permís d’una noblesa local, va decidir que havia de propagar una sèrie d’idees i valors a la gent per tal d’acabar amb l’ocupació, i les autoritats veient el perill que això comportava va decidir acabar amb ell. Tal com va passar amb William Wallace contra els anglesos, el Ché Guevara contra els americans i tants altres que van lluitar i morir per defensar els seus ideals.

A nivell personal puc dir que actualment el que representa l’església no és res més que una secta ben vista, amb moltes influencies i poder que utilitza aquests privilegis sobre les ments més incultes i manipulables per tal de mantenir el seu status. Una cúria romana que viu aliena al progrés de la societat i que cada cop està més destinada a la seva decadència més extrema.

Comentaris

Entrades populars