Més enllà d'una imatge

A partir de l'impacte visual per fi arriba la consciencia. És tota una constant que s'ha multiplicat els ultims anys degut a les xarxes, però cal arribar a l'extrem de veure un nen de 3 anys ofegat per veure la gravetat de la situació? Serveix d'alguna cosa escandalitzar-se uns dies per després tornar a la nostra normalitat?

De res serveix si només ens quedem en les conseqüencies i no analitzem com cal l'origen de tot plegat.

Fa anys que ens van arribant notícies constants de guerra i mort a l'Orient Mitjà, sobretot pel conflicte entre Israel i Palestina, però fa 5 anys van sorgir la coneguda com a Primavera Àrab, una suposada onada de revolucions pacífiques a favor de la democràcia en països on una dictadura feia anys que manava, vegi's Egipte, Líbia o Síria.
El cas és que aquestes revolucions, amb un regust molt occidental en la meva opinió, van servir per fer un canvi de poder en una zona molt estratègica, en tots els països excepte Líbia. Curiós.

Aquesta història segur que us sonarà, imagineu un país governat per un dictador bastant fill de puta, però que té uns amics cowboys molt simpàtics. Però ai, totes les amistats es poden trencar i aquest dictador passar a ser l'enemic públic numero u del món mundial.
I si veient que amb pressió mediàtica no n'hi ha prou per fer-lo fora els cowboys donen diners i armes a uns homes disposats a tot pel poder, però direm que són uns lluitadors per la llibertat i la democràcia.

Però llavors passa l'impensable quan entres amb un llançaflames en una botiga de petards, que se te'n va la cosa de les mans i provoques un incendi que difícilment podras apagar solet.

Resulta que la gent que has finançat i armat durant anys decideixen anar pel seu compte i crear un Estat Islàmic, no sé si us sona, per la zona on uns anys anteriors els cowboys també havien deixat la seva imprempta democràtica.

Total, que el dictador fill de puta al final potser no ho era tant, millor enviem les nostres tropes i la dels nostres aliats a lluitar contra aquests rebels islàmics surtits del no res.

Aquesta seria la història explicada de forma (molt i molt) senzilla i simplificada. Espero que serveixi per veure com uns manipulen el poder i com d'altres ens volen fer creure el que volen.

Això sí, els criminals són aquella gent que fuig i intenta trobar un lloc estable i fugir de la barbarie i la misèria.

Comentaris

Entrades populars