Sufragi ¿Universal?

No fa falta mirar gaire estona veure la televisió per saber que el futur del país no és gaire optimista.

Poso Telecinco, i veig un grup de joves pels quals la seva preocupació és trobar parella (tot està pactat, no és més que una comèdia de mal gust) i la forma de vida és la de sortir de festa i anar al gimnàs a cultivar el cos. Cosa molt legitima i sana, però no s'ha d'oblidar tant fàcilment cuidar l'intel.lecte, que al cap i a la fi, és el que ens diferencia dels animals.

D'altra banda, i encara potser més preocupant, estan els nois de "El Campamento" una mostra, exagerada, dels famosos "ni-ni", una raça que cada cop està anant a més.  Una joventut que es dedica a viure a costa dels pares i que no valoren (ni volen valorar) el privilegi que estan tenint, en altres temps era una cosa impossible.

Tot estaria molt bé, si no fos perquè molta gent perd i malgasta el temps observant aquestes comèdies. No diu gaire a favor de la nostra societat. 

Molta gent sabria dir-te qui és el guanyador de la última edició de GH, però no sabria dir-te qui és el president del Banc Central Europeu, i és aquest últim el que t'afecta, i de forma directa, en la teva qualitat de vida. Qüestió de prioritats, que diria aquell.

I aquí és on faig jo la meva petita reflexió, és just que persones com aquestes tinguin el mateix dret que jo a votar, i a que el nostre vot valgui el mateix? De la mateixa manera puc dir que si el meu vot no pot valdre el mateix que el de, per exemple, Eduard Punset. Ha costat massa obtenir dret de vot, com per devaluar-lo d'aquesta forma, s'haurien d'implantar unes lleis en les quals al arribar a la majoria d'edat s’hagués d'efectuar una mena de "examen" de cultura general per obtenir dret al vot. 

Pot sonar una mesura feixista, però no ho crec. Per mi és molt més greu que una persona que no sap dir el nom de l'actual Rei, no sap reconèixer en una foto a Franco o és pensa que Confuci va inventar la confusió, tingui en les seves mans el poder de decisió de tot un país.

La democràcia que existeix en aquest país cada dia s’assembla més al futbol. Persones que entenen ser d'un partit com si fossin d'un club. Passi el que passi, ells seran d'aquell partit, ja poden robar, mentir, manipular etc. que la culpa no serà mai d'ells. Això és intolerable, la gent no s'hauria de moure per partits, s'hauria de moure per ideologia. Com estem ara existeix una oligarquia on només els 2 partits principals tenen algun possibilitat d'obtenir el poder.

D'això se'n pot dir democràcia? Jo ho dubto, i suposo que molta gent que ha donat la seva vida per tenir aquest dret es sentiria estafada.

Comentaris

  1. Hostia me partit amb lo de Confuci i la confusió xDD putu APM, treu lo pijtor!! jaja

    Ara en serio, gran reflexió. Jo hi he pensat més d'una vegada i no ho tinc gens clar lo del dret de vot, em sona molt feixista com has dit tú, i encara que entenc el rerefons no se m'acut cap mesura per filtrar els votants competents. Una altra gran veritat és el fanatisme dels partits polítics, com si el dia que vas decidir votar a ERC fos un pacte de per vida. Jo somio amb una renovació política, de partits, de polítics i de sistema democràtic... Crec que alguna generació farà alguna cosa per canviar el panorama, però desconfio totalment en que arribi aviat i ho pugui veure.

    Un plaer haver-te llegit.

    Aïda

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars