El curiós cas de Robert Louis Stevenson (Part 1)

 


Sens dubte un dels autors que més m’agraden i que han marcat una profunda petjada a la història de la literatura, dedicaré dues publicacions a aquest autor, la primera part dedicada a explicar la seva vida i estil literari, i en la segona faré un anàlisi sobre una de les seves obres més populars.

Robert Louis Stevenson va ser un novel·lista, poeta i relator de viatges escocès que va viure entre 1850 i 1894. És conegut sobretot per les seves obres com "Treasure Island (L’illa del tresor)", "Kidnapped (Segrestat)" i "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde.(El curiós cas del Dr Jekyll i Mr Hyde."

Aquestes obres, juntament amb d'altres, han fet de Stevenson un dels autors més famosos i llegits de la literatura anglesa, i les seves històries i personatges continuen sent populars avui dia. També era conegut per la seva vida aventurera, que el va portar a moltes parts del món, com ara el Pacífic Sud, Amèrica i Europa.


 Stevenson era conegut pel seu estil d'escriptura distintiu, que es caracteritzava per la seva viva imaginació, esperit aventurer i domini de la narració. Era un mestre del suspens, i les seves històries sovint contenien elements de misteri, horror i aventures, cosa que les feia atractives per a lectors de totes les edats.

 

L'estil d'escriptura de Stevenson també era conegut per la seva senzillesa i claredat, fent que les seves històries fossin fàcilment accessibles per a una àmplia gamma de lectors. Tenia talent per crear personatges memorables, i les seves històries sovint exploraven temes del bé contra el mal, la dualitat de la naturalesa humana i la recerca del tresor i l'aventura.

 

A més de les seves habilitats per a narrar històries, Stevenson també era conegut per la seva escriptura lírica i evocadora, que va fer que les seves descripcions de paisatges i sobre la bellesa de la natura siguin especialment sorprenents. Això, combinat amb els seus personatges memorables i històries atractives, el van convertir en un escriptor popular i estimat.



Robert Louis Stevenson va patir mala salut durant gran part de la seva vida. Li van diagnosticar tuberculosi quan era jove i la seva salut es va complicar encara més per una tendència hereditària a les malalties respiratòries.

Va morir als 44 anys, però la seva escriptura continua sent estimada i llegida per persones de totes les edats.

Comentaris

Entrades populars